De veelzijdige toepassingen van steigerhout

Veel doe-het-zelvers zijn grote fan van steigerhouten planken voor zowel binnen- als buitenmeubels. Met zijn verweerde en vergrijsde look is steigerhout dan ook een heel karakteristiek recuperatiehout. Bovendien kies je met steigerhout voor upcycling aan een scherpe prijs. Nieuwsgierig? In onze webshop kan je makkelijk en snel een proefpakket aanvragen. Hieronder leggen we uit vanwaar steigerhout komt en geven we je ideeën om er zelf mee aan de slag te gaan.

Vanwaar komen steigerhouten planken?
Je kent steigerhout ongetwijfeld wel van de stellingen die bouwvakkers, metsers en schilders gebruiken. De steigerplanken zijn niet alleen blootgesteld aan weer en wind, ze zijn ook verzadigd met cementwater. Dat geeft de planken hun typische verweerde grijze uitstraling. Het cementwater geeft bovendien een natuurlijk beschermlaagje aan het steigerhout: water kan daardoor minder goed in de houten planken trekken. De steigerhouten planken die wij met Recupwood een tweede leven geven, zijn van Noord-Europees naaldhout.


Steigerhouten wanden, schuttingen en hekwerk
Met Recupwood bieden we zowel standaardplanken als gedoubleerde planken in steigerhout aan. Die laatste zijn met een dikte van 15 millimeter ideaal voor het maken van wanden en houten schuttingen. Wil je een leuke, natuurlijke scheiding tussen jouw tuin en die van jouw buren? Ben je op zoek naar een mooie bekleding voor jouw tuinhuis of garage? Dan is steigerhout wat je zoekt! Met zijn verweerde look en authentieke karakter is steigerhout trouwens ook een fantastisch mooi materiaal om een muur in huis te bekleden. Rest alleen de vraag of je de steigerplanken horizontaal of verticaal gaat plaatsen. 


Steigerhouten meubels voor je interieur: tafels, stoelen, legplanken, bijzettafels …
Onze planken van steigerhout zijn robuust en hebben nauwelijks splinters. Dat verklaart waarom steigerplanken zo’n geliefd recuperatiemateriaal zijn voor het maken van tafels, al dan niet in combinatie met een metalen onderstel. Naast tafels lenen steigerplanken zich ook uitstekend voor ander duurzaam meubilair. Stoelen, kasten, wandrekken, keukenkasten, een bijzettafeltje, … De enige limiet is jouw creativiteit.  


Tuinmeubels uit steigerplanken: tafels, zitbanken, bloembakken en loungesets
De lente hangt in de lucht, het is dus nu het moment om je eigen buitenmeubels te maken. Van lage loungesets tot hoge bartafels, van banken tot bloembakken: er is zoveel moois dat je kan maken met steigerhouten planken! Weet dat steigerhout een natuurproduct is dat leeft. Het stoere en robuuste karakter wordt na verloop van tijd dus alleen maar versterkt. Eventueel kan je jouw meubels behandelen met beits of verf.

Creatief en kunstig aan de slag met steigerhout
Met steigerhout creëer je de meest fantastische eyecatchers in jouw interieur of tuin. Een unieke kapstok? Een te gek speelhuisje in de tuin voor de kinderen? Een buitenkeuken als aanvulling op jouw BBQ? Triple check! Laat je verbeelding de loop en vergeet niet om ons een foto van jouw realisatie te mailen


Praktisch:
- Gebruikte steigerhouten planken, uit Noord-Europees naaldhout.
- Verkrijgbaar in verschillende lengtes: 115 cm, 153 cm, 230 cm en 460 cm.
- Ook bruut voorgekocht beschikbaar.
- Dikte standaardplank: 32mm // dikte gedoubleerd: 15mm.
- Benieuwd? Vraag hier jouw proefpakket aan.
- Meteen aan de slag? Bestel hier makkelijk en snel jouw steigerhouten planken.